Taske fra Fendi

Fendi

Det italienske modehus Fendi har eksisteret siden 1925, og blev grundlagt i Rom af Adele Fendi. Hun startede en lille butik der primært handlede med pels og lædervarer. Siden hen voksede den lille butik sig til et af de meste toneangivende modehuse i verden, hvilket ikke mindst skyldes kollektionerne af accessories – og herunder i særklasse deres eksklusive og fashionable tasker i mange forskellige afskygninger.

Karl Lagerfeld

Fendi har i mange årtier var toneangivende i modebranchen, og det helt store gennembrud startede i 1965, da den legendariske tyske designer Karl Lagerfeld kom ind i virksomheden. Det har været et af de længste “ægteskaber” mellem en designer og et modehus, der ofte ikke varer så lang tid. Lagerfeld er stadig chefdesigner for Fendi den dag i dag. Det var også Lagerfeld der designede og fandt på “the double F”, der har været Fendi’s varemærke lige siden.

LVMH

For snart ti år siden købte giganten LVMH (Louis Viutton Moet Hennessy) aktiemajoriteten i Fendi, og har gjort et kæmpe stykke arbejde for at få deres investering hjem. De har åbnede en lang række butikker i de største byer i hele verden, ligesom de er begyndt at markedsføre mærket langt mere end det tidligere var tilfældet.

Det har samtidig også gjort, at der i dag er mange flere der kender Fendi, end det var tilfældet for 15 år siden. En anden grund til dette er også eksponeringen af mærket i tv-serier som Sex and the City, hvor hovedpersonen Carrie Bradshaw ikke er bleg for at udtrykke sin begejstring for mærket.

Pris?

Fendi er italiensk mode, og den slags koster som bekendt hvad den koster. Det er altså ikke tasker man kan finde rundt omkring på udsalg. De ligger i den absolut dyre ende. En lille clutch eller håndtaske  koster omkring let 4000 kroner, mens det ikke er usædvanligt skulle betale mere end 20.000 kroner hvis man er ude efter en lækker skuldertaske i læder, og Fendi er da derfor heller ikke et mærke alle budgetter tillader.

Hvor?

Som nævnt så har Fendi deres egne butikker, og der kan man naturligvis købe dem. Derudover findes der en lang række high-end websites (eksempelvis mytheresa.com)  der forhandler eksklusive mærker som Fendi. Da der er tale om så dyrt og eksklusivt et mærke, skal man være varsom med at købe hvor som helst, da der er mange kopier i omløb.