Taske fra Fjällräven

Fjällräven

I årtier har Fjällräven været en af de mest solgte tasker, ikke mindst til de kvalitetsbevidste forbrugere, der vil have noget slidstærkt, men samtidig også noget lækkert og genkendeligt.

Det svenske selskab kunne sidste år fejre sin 50 års fødselsdag, da det blev grundlagt i 1960 af Åke Nordin, der havde en vision om at lave god og solid beklædning, og ikke mindst tasken “Kånken”, der er blevet synonym med Fjällräven her i landet.

Den mest kendte rygsæk
Der er mange kendte rygsække, men der er ikke nogen tvivl om, at der ikke er nogen mere kendte og ikoniske end Kånken, der har været en fast del af den danske ungdom i snart fem årtier.

Alle der på et tidspunkt har haft en Kånken fra Fjällräven ved også, at man stort set ikke kan slide den op. Det er nemlig en taske man kan have i mange år, der kan holde til stort set alt, hvilket også er grunden til, at den er meget populær blandt forældre.

Et skandinavisk fænomen
Når man ser rygsækken så tit som det er tilfældet, som det er her i landet, kunne man godt tro, at det var sådan i hele verden. Kånken, er dog et udpræget skandinavisk fænomen, der langsomt også har bredt sig til det nordlige Tyskland, og langsomt er flere europæiske lande også ved at få øjnene op for det slidstærke mærke.

Hvor køber man Fjällräven?
Det helt store spørgsmål er ikke, hvor man køber Fjällräven, men nærmere hvor man ikke køber den. For som en af de mest solgte rygsække i landet, forhandler langt de fleste butikker dem. Der er derfor masser af mulighed for at købe en Kånken, uanset om det er i fysiske butikker, eller det er i en af de utallige webshops der forhandler tasker og rygsække.

Hvad koster en Kånken?
Prisen på en Kånken fra Fjällräven varierer en smule, men for den almindelige udgave, skal man typisk forvente at betale om 600 kroner. Men for de penge får man også en taske der kan holde i helt utrolig mange år. Kånen fås også i en miniudgave, der er omkring halvt så stor, og prisen er tilsvarende omkring halvdelen af den normale udgave.