Taske fra Miu Miu

Miu Miu

Miu Miu er et kælenavn for Miuccia der bærer det celebre efternavn Prada, som langt de fleste der er bare en lille smule modekyndige nok vil nikke meget genkendende til. Lige siden 1992 har Miu Miu mærket eksisteret, som et undermærke af Prada, er ikke blot er et af Italiens, men hele verdens absolut største modehuse.

Miuccia Prada har lige siden 1978 stået i spidsen for Prada, selvom der mange år forinden ikke var meget der tydede på, at det skulle blive sådan.

Historien bag Miuccia Prada

Mario Prada der stiftede selskabet tilbage i 1913, var på mange måder meget gammeldags, og han mente bestemt ikke kvinder og forretning var noget der skulle blandes. Derfor sørgede han også for at de kvindelige medlemmer i familien ikke havde noget at gøre med virksomheden. Det ændrede sig dog, da hans søn ikke ønskede at overtage efter faderen. Derfor endte det med at blive hans datter Luisa, der overtog styringen efter Mario’s afgang.

Luisa fik datteren Miuccia, der indtrådte i firmaet tilbage i 1970 og allerede i 1978 overtog hun fuldstændig styringen. I dag er hun stadig chefdesigner, mens ægtemanden Patrizio Bertelli er den øverste chef.

Miu Miu

Mærket Miu Miu der altså er opkaldt efter Miuccia blev lanceret for snart tyve år siden, og har i alt den tid været uhyre populært. Ikke mindst fordi det henvender sig en lille smule yngre, end det mere traditionelle Prada. Blandt talspersonerne og reklamesøjlerne for mærket har man blandt andet kunne se Kirsten Dunst, Katie Holmes, Maggie Gyllenhaal og mange andre celebre personer.

Prisen

Ligesom hovedmærket Prada, så er Miu Miu noget af det mest eksklusive man kan finde, og derfor er prisen selvfølgelig også derefter. Det er da heller ikke hvem som helst, der køber de større skuldertasker som Miu Miu er blevet kendte for. Mens man kan få en af de mindre håndtasker for omkring et par tusinde kroner, koster mange af de større og usandsynlig lækre tasker mere end 10.000 kroner.

Hvor køber man dem?

Man finder ikke ligefrem Prada i alle butikker, og det samme gør sig gældende med Miu Miu. Det eksklusive mærke forhandles nemlig kun i de absolut mest velassorteret modebutikker, eller i de større webshops. Og det er da heller ikke fordi de vrimler med dem i gadebilledet. Skulle du købe en, kan du dog være sikker på mange misundelige blikke.