Vi går mod sommeren og dermed også sommerferie, efter sommerferien kommer skolestart for de fleste børn. For mange vil det også betyde, at der skal investeres i en ny skoletaske, og her er det bestemt ikke ligegyldigt hvilken model du vælger.  For det første har dit barn eller børn sandsynligvis en holdning til hvad det skal være, og for det andet er der meget stor forskel på kvaliteten af skoletasker og hvor gode de er.

15%’s reglen

Der er mange tommelfingerregler, man kan følge, når man skal finde en skoletaske til sit barn. En af de regler man bør følge er, at barnet ikke bør bære mere end maksimalt 15% af sin kropsvægt på ryggen. Hvor meget kilo det så er, afhænger naturligvis af alderen/størrelsen på dit barn. Det betyder så også, at tasken bør være så let som muligt. En anden ting der er helt essentiel, er at tasken er så ergonomisk som muligt, og giver barnet mulighed for at bevæge sig, samtidig med at den giver støtte i ryggen. Du kan finde et stort udvalg af ergonomiske skoletasker her.

Prøv før i køber

Når man skal købe en ny skoletaske, kan der være mange penge at spare ved at købe den online. Det er er der heller ingenting galt med, men det kan godt være en rigtig god ide at barnet prøver tasken. Selvom der er fine beskrivelser af tasken, er det nemlig umuligt at vide hvordan den sidder på ryggen, førend man har prøvet den. Det er desuden vigtigt at prøve tasken både med og uden overtøj, da dette typisk ryger af, som sommeren gør sit indtog.

Hvad skal du holde øje med?

Tasken bør sidde på ryggen og ikke på numsen. Hvis den sidder på numsen sidder den for langt nede, og så støtter den ikke de rette steder. Taskens ryg skal nemlig følge barnets ryg og derfor skal den naturligvis også sidde på ryggen. Den bør ikke være bredere end barnets skole, hvis man vil opretholde den rette ergonomi. Det er desuden langt det bedste, hvis den er udstyret med en brystrem, da dette giver en langt større stabilitet.