Taske fra Stelle McCartney

Stella McCartney

Stella McCartney har nok et af de mest kendte efternavne i verden, i hvert fald hvis man tænker på indflydelsesrige musikere. Hun er nemlig datter af Beatles stifteren og mangemilliardæren Paul McCartney, men hun har dog vist, at hun bestemt ikke ønsker at stå i skyggen af sin far, og hun har opbygget et større modeimperium, hvor hun både designer tøj, solbriller og ikke mindst tasker.

Lige siden den tidlige teenage alder har Stelle McCartney været interesseret i mode, og hun begyndte lave sine første designs da hun var 13 år. Hendes talent gik ikke uset hen, og i en uhørt lav alder af 16 år, blev hun ansat i en praktikstilling hos den yderst anerkendte Christian LaCroix , inden hun blev ansat hos Paul McCartneys skrædder Edward Sexton, hvor hun arbejdede i en række år.

Chloé

Stella McCartney blev siden hen ansat hos Chloé, hvor hun var med til at føre mærket tilbage til toppen efter nogle år, hvor de havde haft svært ved at ramme så bredt som de ønskede. Nogen mente, at McCartney blev ansat på grund af hendes celebre navn, men hun har dog altid sagt, at hun ville været blevet designer lige meget hvem hendes far var, og hendes talent kan da heller ikke fornægtes.

Adidas

Stella McCartney har blandt andet designet op til flere kollektioner for Adidas og H&M, hvilket har været med til at sætte hendes navn på modekortet og gjort hendes designs tilgængelig i den brede befolkning. Hun er blandt andet blevet hyret, til at designe alle de engelske atleters tøj til de olympiske lege, der som bekendt finder sted i London i 2012.

Sporty elegance

På grund af hendes samarbejde med Adidas, er der mange der primært vil kende Stella McCartney for hendes mere sporty designs, men hun har dog også lavet en lang række tasker, der er langt mere elegante end de er sporty. De koster dog også langt mere end en sportstasker med de velkendte tre striber, og man skal lægge nogle tusinde for en original McCartney, men så får man også et stensikkert moderigtigt hit.

Hvor køber man dem?

I England er det ikke så svært at finde Stelle McCartney tøj, tasker og solbriller. Her i landet er det en noget større udfordring, og det kan derfor også betale sig at gå online, hvor det vrimler med McCartney, især på de engelske webshops.